Comfortfood pur sang deze kip Biryani uit de oven. Vol met heerlijke geuren en smaken van onder andere garam masala en gebrande komijn!
Verwarm de oven op 220°C. Start met het eerste deel van de Biryani: het bereiden van de uien en specerijen.
Neem een grote ovenschaal. Verspreid de uiringen over de bodem, het lijkt misschien veel, maar het slinkt tijdens de bereiding.
Voeg alle specerijen, de knoflook, gember en het zeezout toe. Schenk zonnebloemolie over de bodem, hoeveel je nodig hebt hangt af van de grootte van de ovenschaal. Je moet met de olie de bodem van de schaal met een dunne laag kunnen bedekken. Roer alles door elkaar om de uien te bedekken en de kruiden te mengen.
Haal de ovenschaal uit de oven zodra de kip begint te bruinen en voeg de gewassen rijst toe. Verdeel de rijst gelijkmatig over de kippendijen en de uien. Breng de rijst op smaak met een flinke snuf zeezout, schenk de kippenbouillon over de rijst en sprenkel de saffraanmelk erover.
Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie en zorg ervoor dat er geen openingen zijn, waardoor er stoom kan ontsnappen.
Verlaag de oventemperatuur tot 200°C en 'stoom' de biryani in 20-30 minuten tot al het vocht is opgenomen en de rijst luchtig is. Laat de biryani 10 minuten rusten voordat je de aluminiumfolie weghaalt.
Bestrooi de bovenkant van de biryani met de fijngehakte koriander en munt en serveer rechtstreeks uit de ovenschaal.
Gebruik Griekse yoghurt om een snelle raita te maken. Rasp er een halve komkommer boven. Het vocht van de komkommer zal de yoghurt iets verdunnen. Voeg geraspte knoflook, gebrande komijnpoeder, gehakte munt en zout toe. Serveer koud!