Heerlijke milde Kip Madras met zelf gemaakte kruidenmix! Lekker met sperziebonen, broccoli, ananas, rijst of Libanese wraps.
Snijd de kip in blokjes en bestrooi deze met peper en eventueel wat zout.
Snijd de ui in stukjes en fruit deze in een hapjespan met wat olie. Snijd vervolgens de knoflook zeer fijn of knijp deze uit en voeg deze aan de ui toe om mee te laten fruiten.
Voeg na 5 minuten de kip toe aan de gefruite ui en knoflook en bak deze goudbruin.
Voeg nu alle kruiden toe en laat dit even meebakken. Voeg na ongeveer 5 minuten de sperziebonen en de kookroom toe en laat het geheel 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven. Wel af en toe even de saus proeven en eventueel verder op smaak brengen met wat peper en zout. Wil je hem wat pittiger voeg dan nog wat chillipoeder toe! Kijk uit dat het geheel niet droogkookt, voeg anders een klein beetje water toe!
Neem de deksel van de pan en voeg de uitgelekte ananasstukjes toe en laat dit nog even mee verwarmen. Het gerecht is klaar als de saus de gewenste dikte heeft bereikt. De saus is altijd dikker te maken met een klein beetje maizena of maizena express.