Heerlijke voedzame burgertjes van kip en spinazie met een korstje van sesamzaad. Gaat goed samen met een salade van tomaat en spinazie.
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de spinazie in een hittebestendige kom en overgiet deze met kokend water. Laat dit 1 minuut staan, giet het af en druk het overtollige vocht eruit. Snijd de spinazie in grove stukken en zet weg.
Snijd de korsten van het brood en snijd de sneden in kleine stukjes. Doe het brood in een keukenmachine en draai het tot grof kruim.
Maak de kipfilet en de kippendijen schoon en snijd het vlees in kleine stukjes. Voeg de kip, het ei, zout en peper toe aan het broodkruim en draai het geheel tot een fijnkruimig mengsel. Doe het mengsel in een kom en voeg spinazie, peterselie en uitjes toe en meng alles tot één geheel. Indien het mengsel nog te plakkerig is, voeg dan een extra snee brood of panko toe.
Vorm van het mengsel 12 hamburgertjes en druk ze aan beide zijden in het sesamzaad. Bestrijk ze licht met wat olijfolie. Verwarm een grote koekenpan op een matig vuur en bak de burgertjes goudbruin, 3 minuten aan elke kant. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze voor 8 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.