Kip Tandoori

kip tandoori met rijst op bord
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(4.7 / 5)

Onze Indiase kip tandoori is een wereldgerecht welke je zonder pakje binnen 30 minuten kunt maken. De kruidige smaak van het gerecht is goed te combineren met broccoli of sperziebonen. Wees vrij om te experimenteren met andere groenten.

Ingrediënten

  • Kruidenmix
  • Kip Tandoori
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Meng in een kom alle ingrediënten van de kruidenmix. Snijd de kippendijen in stukjes en doe ze in een grote kom. Bestrooi de kip met de helft van de kruidenmix en doe hier twee eetlepels olijfolie bij. Roer het geheel even goed door en laat het afgedekt even staan.

  • Stap 2

    Snijd de ui en de paprika in stukjes. Neem een hapjespan en verwarm hierin 2 eetlepels olijfolie. Bak vervolgens de ui en de paprika zachtjes aan.

  • Stap 3

    Voeg vervolgens de gemarineerde kippendijen toe en bak deze op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.

  • Stap 4

    Voeg de tomatenpuree en de rest van de kruidenmix toe en laat dit zachtjes meebakken.

  • Stap 5

    Voeg 150 ml water en de de crème fraîche toe aan de kip en roer het goed door. Warm het geheel een paar minuten goed door. Serveer de kip en de rijst apart van elkaar. Rasawath aharak!

x

Wachtwoord kwijt