Kip Tikka Masala is een Indiaas gerecht en bestaat uit kip die in kleine stukjes is gesneden. Deze stukje worden vervolgens gekruid (tikka). Traditioneel wordt de kip in een tandoori oven gebakken en vervolgens opgediend in een saus met gemengde specerijen (masala) die in de basis tomaten of tomatenpuree bevat. Deze heerlijke zelfgemaakte Kip Tikka Masala is zonder yoghurt, maar met kokosmelk. Het recept geeft je een milde Indiase curry die vol van smaak is door de vele verschillende kruiden. Heb je de gebruikte kruiden niet los in huis, gebruik dan een Garam Masala mix. Deze kruidenmix zal een iets andere smaak beleving geven.
Schil de gember, pel de knoflook en hak beide goed fijn. Je kunt de gember ook raspen in plaats van fijn hakken. Ontdoe de ui van de schil en snijd deze fijn.
Was de aubergine, de tomaat en de paprika. Snijd de groenten in niet te grote stukken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak hierin de blokjes kippendij gedurende 2 minuten op hoog vuur aan. Voeg daarna de ui, knoflook en de gember toe en laat 1 minuut meebakken. Strooi er 1 eetlepel bloem overheen en roer goed door.
Voeg de aubergine en de paprika toe en bak het 4 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en laat dit gedurende 1 minuut meebakken op een middelhoog vuur.
Voeg de kruiden, tomatenstukjes en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit afgedekt zo'n 10-12 minuten stoven met de deksel op de pan.
Breng een pan water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.
Vegetarisch versie: Vervang de kip door 250 gram uitgelekte kikkererwten. Voeg deze tijdens stap 6 samen met de kruiden, tomaten en kokosmelk toe aan het geheel.
De kruiden van de boemboe niet in huis? Koop dan een Garam Masala kruidenmix en voeg ongeveer 2 eetlepels kruidenmix aan het gerecht toe.
Serveer de Tikka Masala eventueel met wat stukjes naanbrood.