Heerlijke licht pittige Thaise kippensoep met kokosmelk. Lekker als voorgerecht, maar ook lekker als maaltijdsoep met enkele aanvullingen.
Snijd de kipfilet in blokjes en leg deze aan de kant. Snijd vervolgens van de achter- en bovenkant van de stengel citroengras een stukje af en haal het buitenste blad ervan af. Snijd deze vervolgens in stukken. Rasp de gember en snijd de peper door midden, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in dunne ringen.
Verhit in een soeppan de olie, wanneer deze heet is kan de kipfilet erin. Bak de kipfilet tot deze goudbruin ziet en voeg vervolgens het citroengras, de peper en de gember toe. Bak dit op hoog vuur mee totdat deze gaan geuren. Schenk vervolgens de kokosmelk en kipbouillon erbij en breng het mengsel aan de kook.
Laat de soep ongeveer 20 minuten doorkoken, breng hem vervolgens op smaak met peper en zout. Snijd wat blaadjes basilicum fijn en strooi deze, vlak voor het serveren, door de soep.