• Hoeveelheid: 1
  • Portie: 3
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(0 / 5)

Lekkere salade als bijgerecht. Ook lekker bij de thee.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Doe de fijngemalen bulgur in een kom en voeg er ongeveer 200 gr kokend water aan toe. Zorg ervoor dat het water de gehele inhoud nat maakt. Doe een deksel op de kom en laat het even staan totdat de fijngemalen bulgur zacht wordt.

  • Stap 2

    In de tussentijd snijden we de ui in kleine stukjes/blokjes en fruiten dit in een pan met wat slaolie. Het duurt ongeveer 10 minuten totdat de ui ook zacht wordt. Vergeet niet om af en toe te roeren, zodat het niet aanbrandt.

  • Stap 3

    Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer net zo lang door totdat het een glad mengsel wordt. Dit kan ook door een heel klein beetje water toe te voegen. Voeg naar smaak zout toe. Laat de tomatenpuree ongeveer 5 minuten op het vuur staan, zodat het goed mengt met de ui. Voeg dit mengsel toe aan de fijngemalen bulgur en roer goed, zodat het overal evenredig een mooie kleur krijgt.

  • Stap 4

    Snijd de groenten in kleine stukjes en meng dit in een grote schaal samen met de fijngemalen bulgur. Naar smaak kan hier ook citroensap aan toegevoegd worden.

x

Wachtwoord kwijt