Een frisse limoentaart met een zachte kokos macaron bodem. Heerlijk in de zomer als dessert, maar ook lekker als stukje taart voor bijvoorbeeld een verjaardag.
Warm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte. Vet een bakblik van 20 of 23cm in met olie of boter.
Start met de kokosbodem. Roer hiervoor 160 ml gecondenseerde melk, het eiwit, vanille extract en het zout door elkaar. Wanneer het geheel goed gemengd is voeg je de geraspte kokos toe en roer je het nogmaals goed door. Doe het mengsel in het ingevette bakblik en druk dit goed aan tegen de bodem en de rand. Let op! Druk het mengsel niet helemaal tot de bovenkant van de rand of maak gebruik van een laag bakblik. Bak de bodem in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten licht bruin. Laat de bodem vervolgens buiten de oven in het bakblik afkoelen.
Roer voor de vulling de overige gecondenseerde melk en het eigeel door elkaar. Wanneer dit goed gemengd is voeg dan de limoenrasp en sap toe en meng het geheel nog goed door elkaar. Giet het mengsel vervolgens over de bodem.
Bak de taart in 15-17 minuten in de nog voorverwarmde oven. Wanneer de randen goudbruin zijn haal je de taart uit de oven en laat je hem afkoelen op een rooster. Wanneer de taart is afgekoeld plaats je hem nog minstens een uur in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.