Kokosrotsjes een variant op de heerlijk zachte kokosmakronen. Op Chefkokkie.NL staat dit recept, dankzij Nilo 9 jaar oud, die dit regelmatig met zijn moeder maakt. Natuurlijk ben ik ook aan het bakken geslagen en weet nu zeker dat Nilo met zijn recept vele mensen blij kan maken, want de kokosrotsjes zijn echt heerlijk. Dit recept is goed voor 24 kleine of 12 grote kokosrotsjes. Voor een traktatie of feestje is de kleine variant een perfect hapje. Dit recept is voor kinderen geschreven, maar kan ook door volwassenen worden gebruikt.
Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Laat het nu 11 tot 16 minuten bakken totdat de bovenkant van de rotsjes mooi bruin beginnen te kleuren. Neem bakplaat met ovenhandschoenen uit de oven en laat het geheel afkoelen. De rotsjes koelen sneller af als je ze op een rooster legt. De kokosrotsjes zijn het lekkerst als ze helemaal zijn afgekoeld. De geur en hoe ze eruit zien maakt het heel lastig om er vanaf te blijven.
Koop in de supermarkt eetpapier van Look-O-Look in diverse kleuren verpakt. Druk met een keukenring ronde vormpjes uit het papier en doe hier het kokosbeslag op. Ouwel is in de speciaalzaken nog wel te krijgen en dat is dunner dan het eetpapier van Look-O-Look.