Komkommersalade

Komkommersalade in schaaltje
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(5 / 5)

Deze komkommersalade is fris en smaakvol. Deze salade past goed bij een Grieks of Turks diner, maar kan ook goed gegeten worden tijdens de lunch. De frisheid van deze salade maakt deze ook perfect voor bij een barbecue op een warme zomerse dag.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Was de komkommer en haal de schil er vanaf. Snijd ook de twee uiteinden van de komkommer af.

  • Stap 2

    Maak met een dunschiller of kaasschaaf dunne stroken van de komkommer. Doe dit totdat je de zaadlijsten tegenkomt en draai de komkommer dan een slag om verder te gaan. Je bent hiermee klaar wanneer je alleen nog de zaadlijst hebt overgehouden. Deze doe je weg. Doe de komkommerslierten vervolgens in een bak of schaal.

  • Stap 3

    Pel de teen knoflook en knijp deze uit boven een schaaltje of hak deze fijn en doe dit in een schaaltje.

  • Stap 4

    Snijd de citroen doormidden en knijp deze uit boven het schaaltje waar de knoflook in zit.

  • Stap 5

    Was de dille en schud deze droog. Dep deze eventueel nog even droog met een keukenpapiertje. Hak de dille vervolgens fijn en voeg toe aan het schaaltje.

  • Stap 6

    Doe de yoghurt in het schaaltje bij de komkommer, citroensap en dille en roer dit goed door. Voeg naar smaak zout toe aan het mengsel.

  • Stap 7

    Voeg vervolgens het yoghurtmengsel toe aan de komkommerslierten en roer goed door. Daarna is de salade klaar om op te dienen en van te genieten.

x

Wachtwoord kwijt