Een goede smaakvolle lasagne, gevuld met courgette en gehakt. Wat de lasagne goed vullend maakt. In het recept wordt verwezen naar onze bechamel kaassaus.
Klik hier voor bechamel kaassaus recept >>Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.
Hak de ui en knoflook fijn in een hakmolen of snipper hem fijn. Verhit in een pan een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg aan de ui en knoflook de tomatenblokjes toe. Voeg hier vervolgens een eetlepel Italiaanse kruiden aan toe en roer het mengsel goed door. Zet de pan op laag vuur en laat het mengsel rustig pruttelen zodat deze kan indikken. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Rul in een andere pan het gehakt met de Harissa totdat deze gaar is. Voeg hier vervolgens één schep van de tomatensaus aan toe en schep het geheel goed om. Laat het mengsel even op laag vuur pruttelen, zodat deze wat indikt.
Snijd het steeltje en kontje van de courgette af, snijd hem vervolgens in de lengte door vieren en maak er plakjes van. Bak dit in een pan met wat zout en peper. Haal de courgette eruit als deze net aan gaar is en laat deze uitlekken in een vergiet. De courgette is klaar om te verwerken, wanneer deze is uitgelekt.
Laat de lasagne vellen weken. Doe dit door een schaal te vullen met gekookt water. Leg de vellen vervolgens gekruist in de schaal en laat ze weken totdat deze zacht zijn.
Maak een bechamelsaus door het recept op deze website te volgen. Voeg na de laatste stap van het recept de Goudse kaas toe aan de bechamel om er een kaassaus van te maken.
Het is tijd om de lasagne op te bouwen. Neem een grote hoge schaal en schep hierin een lepel saus. Verdeel dit goed over de bodem van de schaal en dek af met een laag lasagne vellen.
Giet het vocht van het gehakt af en schep daarna op de laag lasagne vellen. Verdeel dit evenredig over de laag met lasagne vellen en schep hierop weer een lepel saus. Dek deze laag weer af met lasagne vellen.
Schep de courgette bovenop de lasagne vellen en verdeel deze goed. Ook deze laag dek je weer af met lasagne vellen.
Giet nu de kaassaus op de vellen en verdeel deze evenredig. Dek de kaassaus af met lasagne vellen.
Als laatste giet je de resterende tomatensaus over de laatste laag met lasagne vellen en bestrooi de saus met de geraspte kaas.
Zet de lasagne voor ongeveer 25 minuten in de oven. Als de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is kan de lasagne uit de oven worden gehaald. Snijd de lasagne in stukken en serveer eventueel met wat salade.