Voor de liefhebbers van vis een smaakvolle variatie op onze basislasagne. Ditmaal is de lasagne gevuld met courgette en twee lagen van een combinatie van pangafilet en wokgarnalen. In het recept werken we met het recept van onze bechamel kaassaus.
Verwarm de oven voor op 200 °C hetelucht. Pel de ui en de knoflook en snipper beide fijn.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook. Zijn de ui en knoflook gefruit, voeg dan de tomatenblokjes, oregano, zout en peper toe. Roer het geheel goed door en laat het rustig op laag vuur pruttelen.
Was de courgette en snijd het kontje en/of kapje eraf. Snijd de courgette vervolgens in dunne plakjes.
Snijd de garnalen in vieren en voeg ze toe aan de pan met tomatenblokjes. Laat ze op laag vuur rustig garen in de saus.
Dep de vis droog en snijd de vis in de lengte door de helft. Snijd de stukken vis vervolgens in stukken van 2 cm breed. Kruid de vis met viskruiden en voeg de vis toe aan de tomatensaus en roer goed door.
Verwarm 10 gram boter in een steelpannetje. Als de boter warm begint te worden, roer daar dan geleidelijk de bloem door heen en laat het garen op een middelmatig vuur.
Blijf roeren totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Voeg hier 150 gram van de geraspte Goudse kaas aan toe en laat dit al roerend in de saus smelten. Als de kaas gesmolten is haal je de pan van het vuur. Voeg aan de gegaarde bloem geleidelijk de verwarmde melk toe. Zorg ervoor dat de melk is opgenomen door de roux, voordat je er nieuwe aan toevoegt.
Schep een beetje tomatensaus uit de pan en doe dit onderin een ovenschaal. Bestrijk hiermee de bodem zodat de lasagnevellen niet vastplakken. Dek de schep saus af met een laagje lasagnevellen.
Doe vervolgens de helft van het vis-/tomatenmengsel in de schaal en dek weer af met lasagnevellen.
Leg vervolgens de helft van de courgetteplakjes bovenop de lasagnevellen en dek af met de helft van de bechamel kaassaus. Voeg nog een laagje courgetteplakjes toe en dek weer af met een laag bechamelsaus. Dek tenslotte af met de lasagnevellen.
Doe de rest van het vis-/tomatenmengsel op de lasagnevellen en top weer af met een laag lasagnevellen. Top de vellen af met de resterende bechamel kaassaus.
Zet de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem lichtbruin en gaar in 20 minuten.