Een simpele lasagne, verrassend opgebouwd met heerlijke ingrediënten. Genieten van een lasagne zonder dat er een oven aan te pas komt? Maak dan deze simpele lasagne met gerookte kip, rucola, geroosterde tomaatjes en een zachte pestosaus.
Verwarm de oven voor op 180° C. Was de cherrytomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie, wat suiker en zout. Rooster de tomaatjes gedurende circa 20 minuten.
Doe de pastasaus in een pan en verwarm op een middelhoog vuur. Roer af en toe om. Verwarm in een kleine pan of steelpan de pestospread of verse pesto met de crème fraîche op een laag vuur. Roer regelmatig.
Kook ondertussen een pan met ruim water voor de lasagnebladen. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan totdat ze mooi gebruind zijn, haal de pitjes vervolgens uit de pan zodat ze niet verbranden. Snijd de gerookte kip in smalle reepjes.
Haal de lasagnebladen los van elkaar. Dit doe je om te voorkomen dat de bladen aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in 4 minuten beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.
Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel hierover 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de rucola, 1/3 van de gerookte kip, 1/3 van de geroosterde tomaatjes en tot slot 1/3 van de pestosaus. Herhaal deze stap nog 2 keer, zodat je in totaal 3 lasagnebladen hebt gestapeld.
Verdeel de pijnboompitjes over de borden en serveer.