Zelfgemaakt Lebanese spiced flatbread (platbrood) belegd met gekruid lamsgehakt. Heerlijk als lunch of geserveerd met een salade voor bij het diner. Vind je lamsgehakt niet zo lekker dan kun je dit vervangen door kipgehakt.
Mix het meel, het zout en de suiker in een kom. Roer in een maatbeker de gist met wat water tot een papje, voeg de rest van het water toe totdat de gist volledig is opgelost. Maak een kuiltje in het midden van de mix van meel, suiker en zout en voeg beetje bij beetje het water toe en kneed de mix tot er een mooi zacht deeg ontstaat. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot er een mooi en elastisch deeg ontstaat.
Verwarm de olie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de sjalot, de knoflook en de kruiden toe en bak gedurende 2-3 minuten totdat de sjalot en de knoflook glazig zijn. Voeg het lamsgehakt toe en zet het vuur hoger en bak het gedurende 4-5 minuten. Rul het gehakt totdat het mooi bruin is. Voeg de rozijnen en de kippenbouillon toe aan het gehaktmengsel en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen, totdat het gehakt zacht is en vocht nagenoeg verdampt is. Kruid het mengsel naar smaak met zout en versgemalen peper. Haal de pan van het vuur en laat deze afkoelen.
Rol elke bol deeg uit tot een ovale lap van ongeveer 20 x 15 cm en een halve cm dik. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem, verdeel hierover wat klodders van de yoghurt. Top het geheel af met de groene chilipepers en naar smaak met wat zout en versgemalen peper. Bak het flatbread in 5 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bodem goudbruin kleurt. Voeg na het bakken de vers gesneden koriander en munt toe.
Als je niet van lamsvlees houdt kun je deze vervangen door kipgehakt. Kipgehakt houdt na het bakken wat meer vocht vast, dus is het toevoegen van bouillon niet nodig!