Deze lemon meringue pie is zo lekker en zonder oven te maken. Een prachtige taart om op een feestdag of met Kerst op tafel te zetten. Deze taart zorgt voor nog meer mooie momenten met elkaar.
Smelt de boter in de magnetron of een pannetje. Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels. Dit kan in een zak een dan met een deegroller klein maken of doe ze even in een keukenmachine. Meng vervolgens de boter goed door de kruimels. Bekleed een taartvorm licht met boter en knip voor de bodem een stukje bakpapier, hierdoor is straks de bodem goed uit de vorm te halen. Druk de kruimels stevig in de vorm, zodat er een mooie gelijkmatige bodem ontstaat. Laat de bodem minimaal 20 minuten in de koelkast hard worden.
Maak de citroenen goed schoon met warmwater en maak ze droog. Rasp de schil en pers de citroenen uit. Splits van twee van de vijf eieren de dooier en het eiwit. Bewaar het eiwit in de koeling en gebruik deze straks voor het eiwitschuim. Meng de suiker, bij de twee dooiers en de drie resterende eieren en het citroensap in een roestvrijstalenkom. Klop met een garde handmatig de eieren, suiker en het citroensap au bain-marie tot een geheel. Blijf het geheel al kloppend au bain-marie verwarmen tot 71°C. Dit proces duurt ongeveer 10 minuten. Mocht het geheel niet dikker worden, verwarm dan door tot 80°C of iets hoger. Let op dat het geheel niet aan de kook komt! Haal de roestvrijstalen kom van de warmtebron en snijd de boter in reepjes en roer het met een spatel door het mengsel, zodat het in zijn geheel is opgenomen. Voeg de overgebleven geraspte citroenschil toe en giet het geheel op de afgekoelde bodem en laat het circa 1 uur in de koelkast afkoelen.
Klopt het eiwit schuimig en voeg de suiker in delen toe. Klop de eiwitten stijf totdat de kom op zijn kop gehouden kan worden zonder dat het eiwitschuim eruit valt. Spatel het eiwitschuim op de taart en karamelliseer dit voorzichtig met een gasbrander.