Zomers toetje met een twist van fruit. Ook leuk op feestjes of bij het kerstdiner in kleine glaasjes.
Klop de slagroom in een grote kom stijf met de suiker. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop het mengsel totdat het een stevig geheel vormt. Breng het slagroom-mascarpone mengsel op smaak met de lemoncurd. Wil je liever gebruik maken van verse lemon curd? Maak dan het recept vermeld op deze site.
Maal de lange vingers tot kruimels/gruis. Was de blauwe bessen en frambozen. Schep 1 volle eetlepel van het mengsel in de schaaltjes en verdeel hierover een aantal frambozen en blauwe bessen. Sprenkel er een beetje van het lange vingerkruim overheen en schep er weer een lepel van het mengsel op. Herhaal vervolgens de stap met het fruit en het kruim.
Je kunt dit dessert vooraf maken en in de koelkast bewaren, maar ook direct opeten. Eet smakelijk!
Je kunt de frambozen en blauwe bessen ook vervangen voor ander zomerfruit zoals aardbeien, bramen, rode bessen en/of ander fruit