Een makkelijk te maken plaattaart met een Mediterraanse twist. Serveer met een salade en je hebt een heerlijke maaltijd, geschikt voor elk seizoen.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven vervolgens voor op 200 ºC hetelucht.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de rol bladerdeeg op uit. Vouw de randjes van het bladerdeeg ongeveer een centimeter naar binnen, zodat je een verhoging vormt.
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Ontdoe de worst van zijn vel en kruimel het vlees in de hapjespan. Snipper de oregano en voeg deze samen met de chilipoeder toe aan het vlees. Duw tijdens het bakken het vlees plat en in stukjes met je lepel/spatel. Voeg na ongeveer 3 minuten of wanneer het vlees goudbruin gebakken is de passata toe aan het geheel. Voeg de pimenton toe aan het mengsel en laat dit op laag vuur een beetje inkoken tot je een wat stevigere massa hebt. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Snijd de paprika in mooie dunne reepjes en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Beleg de bladerdeegplak met het vleesmengsel uit de pan tot aan de randjes die je hebt gemaakt. Verdeel hierover de paprikareepjes en de uienringen. Verdeel vervolgens één bol mozzarella over het geheel en zet de bakplaat in het midden van de oven. Bak de taart in 20 minuten goudbruin.
Als de taart goudbruin is en de kaas gesmolten, haal je de taart uit de oven. Verdeel de laatste bol mozzarella er nu overheen en snijd de taart in mooie porties. Serveer met een lekker frisse salade.