Deze smaakvolle krokante Mexicaanse kip is heerlijk in taco’s, tortilla’s of bij een saladebowl. Niet moeilijk om te maken en snel klaar.
Maak de kip schoon en snijd deze in stukjes van 1-2 cm groot. Neem vervolgens 3 diepe borden of schaaltjes. Doe in het eerste bord de bloem met de oregano, paprikapoeder en cayennepeper. Klop in het tweede bord het ei los en voeg het uien- en knoflookpoeder toe. Doe in het laatste bord het paneer.
Paneer de kipstukjes. Start met het kipstukje door de bloem te halen, zorg dat de kip volledig met bloem bedekt is en haal het stukje met een vork door het eimengsel. Laat het kipstukje even op de vork uitlekken en haal deze als laatste door de paneer. Vervolg deze stappen tot de kipstukjes allemaal gepaneerd zijn.
Laat een klein laagje olijfolie in een koekenpan warm worden, als deze warm is, kunnen de kipstukjes erin worden gelegd. Bak de kipstukjes door totdat ze rondom mooi goudbruin zijn.
Verwerk de kipstukjes in je gerecht, bijvoorbeeld in een taco tub met guacamole, zoals op de foto bij dit gerecht, of koud in een Mexicaanse bowl.