Met deze goed vullende vegetarische Mexicaanse soep, waan je je voor even in een ander land. Deze soep heeft qua smaak veel weg van een verse enchiladesaus, zowel mild als pittig te serveren.
Snipper de ui, de knoflook en de groene pepers fijn en fruit deze met een scheut olijfolie aan. Kook vervolgens water en maak daarvan 1 liter groente bouillon.
Voeg de kurkuma en de paprikapoeder toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens de bouillon door en breng het geheel aan de kook.
Doe de mais en de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af en laat het uitlekken. Voeg de helft van dit mengsel toe aan de pan. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg hiervan ook de helft toe. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en roer het geheel goed door.
Mix met een staafmixer de soep tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de resterende mais, paprika en kidneybonen toe. Breng de soep op smaak met de komijn, chilipoeder en wat peper en zout.
Serveer de soep met een theelepeltje zure room en fijn gesneden koriander.