Mosterd-dillesaus

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 3 m
  • Kooktijd: 7 m
  • Klaar in: 10 m
Loading...
(5 / 5)

Een mooie romige mosterd-dillesaus, zowel warm als koud te eten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Doe in een pan de boter en verwarm deze tot het begint te bruisen. Voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Roer het geheel door elkaar en laat de bloem en boter op middelmatig vuur langzaam garen. Voeg er vervolgens beetje voor beetje melk aan toe, zodat de melk steeds kan worden opgenomen door de massa. Laat dit mengsel wat inkoken tot dat er een elastische massa ontstaat.

  • Stap 2

    Neem een nieuwe pan en laat hierin 1 dl witte wijn, 3 minuten inkoken. Voeg hier vervolgens de visbouillon aan toe. Wanneer het geheel is gemengd voeg je ook de mosterd toe en roer je het goed door.

  • Stap 3

    Voeg aan de roux al roerend het mengsel van wijn en visbouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook tot er een mooie saus ontstaat. Zet vervolgens het vuur uit en voeg de fijngesneden dille en eventueel zout naar smaak toe aan de saus. De saus is nu klaar om warm uitgeserveerd te worden of vervolgens te laten afkoelen voor later gebruik.

x

Wachtwoord kwijt