In het kader van ‘Bewust eten’ een ‘magere’ variant op de bij een ieder bekende Moussaka, met kipgehakt en vol met groenten.
Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie en verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten in een pan met ruim kokend water. Giet af en zet opzij.
rwarm de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg het kipgehakt, de knoflook en de ui toe en bak ze circa 5 minuten. Voeg daarna de zongedroogde tomaten, de Italiaanse kruiden, de tomatenblokjes, 375 ml water, de courgette en de champignons toe. Bak circa 8 tot 10 minuten.
Meng ondertussen de ricotta, de magere yoghurt en de parmezaanse kaas.
Maak in de ovenschaal afwisselend lagen van de aardappels, het kipgehaktmengsel en de aubergine. Verdeel het ricottamengsel eroverheen. Bestrooi met nootmuskaat. Bak 40 to 45 minuten in de oven Garneel met de verse peterselie.