In de categorie ‘Kook Simpel’ is dit een heerlijk zomers gerecht. Binnen 20 minuten een maaltijd op tafel. Pappardelle met ricotta en zachtgebakken tomaatjes.
Verhit de olie in en hapjespan en bak de tomaatjes met de deksel op de pan gedurende 15 minuten op middelhoog vuur. Voor een lekkere zoete smaak strooi je er wat suiker en wat zout over heen. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg dit na 7 minuten toe aan de tomaatjes. Plet de zacht geworden tomaatjes.
Haal de lange stelen van de spinazie. Voeg de spinazie in delen toe aan de tomaatjes, laat het slinken en gedurende 3 tot 4 minuten meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pistachenoten gedurende 4 tot 5 minuten. Laat de noten afkoelen en hak ze grof.
Boen de citroen schoon en rasp de schil. Meng de rasp door de ricotta, breng op smaak met peper en zout.
Schep de pappardelle door het tomatenmengsel. Verdeel het mengsel over diepe borden en verdeel daar de ricotta en pistachenoten over.
In plaats van pappardelle kun je ook spaghetti of tagliatelle gebruiken.