Deze pasta met spinazie-gehaktsaus is een goed voorbeeld van het verwerken van restanten uit de vriezer en de koelkast. In een half uur heb je een smakelijke en voedzame maaltijd op tafel!
Stap voor stap
-
Stap 1
Zet een pan met water op voor de pasta. Als het water kookt voeg de pasta toe en houd de kooktijd aan die op de verpakking staat.
-
Stap 2
Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de puntpaprika in stukjes.
-
Stap 3
Bak het rundergehakt rul in de wokpan, voeg wat peper en zout toe aan het gehakt. Voeg na een minuut of drie de knoflook, de ui en de Italiaanse kruiden toe en bak dit met het gehakt mee.
-
Stap 4
Voeg na een minuut of vijf de stukjes paprika en het bouillonpoeder toe. Bak dit één à twee minuten mee en het het mengsel uit de pan. Bewaar het in een bak of schaal.
-
Stap 5
Doe de boter en de bloem in de pan en laat dit op een laag vuur gedurende een minuut of twee garen.
-
Stap 6
Giet er een beetje van de melk bij, roer totdat de melk is opgenomen en voeg dan weer wat melk toe.
-
Stap 7
Als alle melk is opgenomen voeg je de spinazie en de kaas toe. Roer dit door totdat de kaas is opgenomen door de saus.
-
Stap 8
Doe het gehaktmengsel bij de spinazie-kaassaus en wacht tot de pasta gaar is. Breng het geheel zachtjes aan de kook (+/- 3 minuten).
-
Stap 9
Als de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je de pasta toe aan het spinazie-gehaktmengsel. Buon Appetit!