Pastasaus Sardanese – traditioneel

Pastasaus Sardanese in de pan - traditioneel_01
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 1:30 h
  • Klaar in: 1:50 h
Loading...
(4.5 / 5)

Een heerlijke Italiaanse pastasaus van Sardinië gemaakt volgens traditioneel familierecept. Deze pastasaus in combinatie met de Sardijnse Pecorino Romano is een tongstrelende maaltijd.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de ui en knoflook fijn.

  • Stap 2

    Kruid het varkenspoulet met kruidenmix voor varkensvlees en bak dit in de olie op hoog vuur goudbruin. Voeg hier vervolgens de ui en de knoflook aan toe en laat dit op middelmatig vuur zachtjes meebakken.

  • Stap 3

    Voeg nu de tomatenblokjes, Italiaanse tuinkruiden, suiker, laurierblaadjes, water en de twee bouillonblokjes toe aan het geheel. Breng dit rustig aan de kook en laat het vervolgens minimaal 45 minuten zachtjes pruttelen met de deksel half op de pan.

  • Stap 4

    Zet een grote pan water op en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, beetgaar. Roer af en toe even door de pan en kijk of de olie al bovenop de tomatensaus komt drijven. Als dit zo is dan heeft de saus een mooie binding en is hij klaar om te serveren. Breng het geheel eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

  • Stap 5

    Doe een laagje van de afgegoten pasta in een schaal en doe hier ruim pastasaus over. Bestrooi dit met geraspte Pecorino Romano en herhaal dit en eindig met tomatensaus en kaas. Buon Appetito

Tips & variaties

  • Als er nog pastasaus over is dan kun je dit nog een paar dagen in de koelkast bewaren. De pastasaus is ook goed in te vriezen en daardoor langer houdbaar.

x

Wachtwoord kwijt