Een heerlijke variatie op de appelcake, deze perencake met pecannoten en een vleugje honing. Lekker als dessert, maar ook heerlijk bij een kopje thee of koffie.
Verwarm de oven voor op 160°C. Was de citroen en rasp de schil eraf (zest). Klop de roomboter, de suiker en de citroenrasp met de mixer op hoge stand romig en zacht.
Klop de eieren er één voor één doorheen totdat er een schuimige massa ontstaat.
Voeg de bloem, het bakpoeder, de kruiden en de melk (in delen) toe en klop het geheel totdat er een romige massa ontstaat.
Vet het bakblik in en schep het beslag in het bakblik.
Schil de peren en haal het klokhuis eruit en snijd in vieren. Leg de stukken peer in het beslag. Bak de cake in ongeveer 40 minuten mooi bruin en gaar.
Verwarm de pecannoten met de honing en verdeel ze over de cake. Lekker met wat slagroom.
Je kan in deze cake ook een combinatie van appel en peer gebruiken.