Perencake met pecannoten

bord met stuk perentaart
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 10
  • Bereiding: 25 m
  • Kooktijd: 40 m
  • Klaar in: 1:05 h
Loading...
(0 / 5)

Een heerlijke variatie op de appelcake, deze perencake met pecannoten en een vleugje honing. Lekker als dessert, maar ook heerlijk bij een kopje thee of koffie.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Was de citroen en rasp de schil eraf (zest). Klop de roomboter, de suiker en de citroenrasp met de mixer op hoge stand romig en zacht.

  • Stap 2

    Klop de eieren er één voor één doorheen totdat er een schuimige massa ontstaat.

  • Stap 3

    Voeg de bloem, het bakpoeder, de kruiden en de melk (in delen) toe en klop het geheel totdat er een romige massa ontstaat.

  • Stap 4

    Vet het bakblik in en schep het beslag in het bakblik.

  • Stap 5

    Schil de peren en haal het klokhuis eruit en snijd in vieren. Leg de stukken peer in het beslag. Bak de cake in ongeveer 40 minuten mooi bruin en gaar.

  • Stap 5

    Verwarm de pecannoten met de honing en verdeel ze over de cake. Lekker met wat slagroom.

Tips en variaties

  • Je kan in deze cake ook een combinatie van appel en peer gebruiken.

x

Wachtwoord kwijt