Pittige satékip is een lekker Indonesisch bijgerecht, heerlijk bij de rijsttafel of op een broodje. Bestaat uit een lekkere zachte kip in een pittige satésaus.
Snijd eerst de ui en knoflook fijn. Snijd vervolgens de kipdijfilet in stukjes en verhit de zonnebloemolie in een pan.
Wanneer de olie heet is, braad dan de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep vervolgens de kip met een schuimspaan uit de pan en zet even weg.
Bak in de overgebleven olie de uien glazig en voeg vervolgens de fijngesneden knoflook toe. Voeg daarna de bouillon, azijn, ketjap en ketchup toe en roer dit goed door.
Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe. Roer ook dit goed door het vocht en voeg vervolgens de gebraden kip blokjes weer toe aan het geheel.
Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag. Laat de kip nog ongeveer 20/25min zachtjes pruttelen. Lekker te serveren bij een rijsttafel of op een broodje met boontjes en zuur.