Pizza met kip piri piri, cherry tomatenmix, portobello, mozzarella, pizzasaus en afgetopt met heerlijke rucola vermengd met wat olijfolie en een snufje zout.
Maak allereerst het pizzadeeg-basisrecept volgens recept of maak gebruik van een kant en klare bodem. Ondertussen kun je vast een verse tomatensaus maken voor de basis van je pizza. Een potje met tomatensaus gebruiken kan natuurlijk ook. De Mutti Pizzasauce Aromatizzata is erg lekker en gemakkelijk.
Zet de kipreepjes in de piri piri kruiden en bak deze vervolgens in een koekenpan goudbruin. Maak ondertussen de portobello schoon en snijd deze in mooie plakken. Haal de mozzarella uit de verpakking en snijd deze ook in plakken.
Snijd de tomaatjes door de helft en verwijder het vocht en de zaadjes. Maak een handje rucola aan met wat olijfolie en zout en laat dat staan.
Neem de pizza bodem en bedek hem met twee lepels tomatensaus. Verdeel hierover wat van de geraspte pizza/pasta kaas. Verdeel vervolgens de stukken mozzarella, de tomaten, portobello en de reepjes kip over de pizza. Bak vervolgens de pizza volgens basisrecept of bereidingswijze op de verpakking!
Haal de pizza uit de (pizza-)oven en leg deze op een bord. Verdeel nu het handje rucola over de pizza. Buon appetito!