Pollo al Barolo, een stoofpot van kip in rode wijn uit Piemonte. De wijn een heerlijke Barolo, wat zorgt voor mals kippenvlees. Lekker met geroosterde groenten, polenta of pasta.
Kruid de kippendijen met gemengde Italiaanse kruiden(met zout) en laat even staan. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan met dikke bodem. Doe de kip erin en laat gedurende 5-7 minuten onder af en toe omkeren op een middelmatig vuur bakken tot de kip aan alle kanten goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart. Dek de kip af met aluminiumfolie.
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe in de pan. Verhit de olie en voeg de uiringen en pesto toe en bak dit al roerend circa 5 minuten op een laag vuur totdat de ui glazig is. Roer de wijn en de bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook.
Doe de kip terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 20-25 minuten sudderen op een laag vuur totdat de kip gaar is. Roer af en toe door.
Halveer de druiven in de lengte. Doe de druiven bij de kip en laat deze nog even mee warmen.