Een heerlijk, zacht Italiaans kipgerecht, erg lekker met pasta of witte rijst.
Schep wat meel in een diep bord, doe hier 1 theelepel peperoncino bij of als je dat niet hebt chilipoeder en meng het door elkaar. Maak de kipfilets schoon en snijd deze in repen, haal ze vervolgens door het meel.
Verhit in een koeken- of hapjespan de boter en de olie. Voeg hier vervolgens de bebloemde kipfilet aan toe en roer dit af en toe om. Bak de kipfilet tot deze aan alle kanten goudbruin is (+/- 3 á 4 minuten). Haal de kip met behulp van een tang uit de pan en zet deze opzij en houd warm in bijvoorbeeld een oven met de temperatuur van 60 C.
Snijd de sjalot, de knoflook en de blaadjes rozemarijn fijn. Fruit in dezelfde pan de sjalot en de knoflook tot deze zacht zijn. Voeg vervolgens het water, de wijn, rozemarijn en zout naar smaak toe. Meng het geheel goed en kook de vloeistof tot dat deze met de helft is verminderd. Roer het mengsel regelmatig door. Wanneer het mengsel is gehalveerd doe je de kip terug in de pan en kook je het geheel tot de saus dik en de kip warm is. Serveer warm met pasta of witte rijst.