Deze pompoensoep met salie is in 25 minuten te bereiden en geschikt voor vier personen. Een lekker Italiaans gerecht. Veel kook plezier.
Schil de pompoen, maak het vruchtvlees schoon en snijd het in stukken.
Snijd de sjalotten fijn en fruit ze in wat olijfolie.
Voeg de stukken pompoen toe en laat ze even meebakken. Blus het af met de witte wijn.
Giet de kippenbouillon erbij, voeg 4 gehakte salieblaadjes, de chilipoeder en de uitgeperste teen knoflook toe en breng het op smaak met ruim peper. Laat nu alles op zacht vuur ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer. Doe dit langer dan je denkt dan nodig is, de soep wordt dan heel mooi glad. Als de soep iets te dik is, doe er dan nog wat water bij. Proef of de soep ondanks de bouillon misschien toch nog wat zout nodig heeft.
Schenk de soep in mooie kommen en garneer elke kom met een blaadje gefrituurde salie.