Een heerlijke vegetarische soep, welke ook bij kinderen in de smaak zal vallen door de zachte zoete smaak.
Verwarm de oven voor op 220 °C hetelucht. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Tip: gebruik hiervoor een meloen schepje! Leg de pompoen en de bospeen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
Leg de ongepelde uien en de knoflook (geen hollandse knoflook gebruiken) naast de pompoen en de bospeen. Bak in ca. 45 minuten in het midden van de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat minimaal 5 minuten afkoelen.
Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd in stukjes. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten goudbruin ( +/- 3 minuten). Laat de noten afkoelen en hak ze niet al te fijn. Snijd de bieslook fijn en meng de noten met de bieslook.
Schep het vruchtvlees van de pompoen met een lepel uit de schil en doe in de blender. Pel de uien en de knoflook, snijd deze in stukken en voeg toe aan de pompoen. Schenk de helft van de kokosmelk erbij en pureer. Schenk dit, als er een mooie gladde massa is ontstaan, over in een soeppan.
Snijd de bospeen in stukken, doe dit met de stukken sinaasappel en de rest van de kokosmelk in de blender en pureer. Voeg dit toe aan het pompoenmengsel.
Kook 600 ml water en voeg de bouillontabletten toe. Als de bouillontabletten zijn opgelost voeg dit dan toe aan het pompoen-wortelmengsel. Verwarm en breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de soep met een lepel zure room, een streepje balsamico-azijn en bestrooi het met het hazelnoot-bieslookmengsel.