Een luchtige hartige taart met prei en bacon. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook prima te gebruiken bij een buffet of als lunchgerecht.
Maak het hartige taart deeg volgens recept op deze website of gebruik kant en klaar deeg. Laat het deeg vervolgens tijdens de bereiding van de vulling rusten in de koelkast.
Rasp de Gruyère en de Emmentaler en doe dit in een kom. Bak de bacon vervolgens in een wok of hapjespan en snijd ondertussen de twee preien in dunne halve ringen en was deze in een vergiet. Doe de prei bij de bacon en bak deze ongeveer een minuut mee tot het geheel wat is geslonken. Voeg de peper toe en haal vervolgens de pan van het vuur.
Doe de crème fraîche, de eieren, nootmuskaat en chilipeper in een kom en klop dit goed luchtig.
Pak vervolgens de hartige taartschaal en vet deze in met wat boter. Rol het deeg uit tot een grote plak met een dikte van ongeveer 5mm. Rol deze plak deeg om je deegroller en leg het in de hartige taartschaal. Haal een mes langs de bovenzijde van de rand om het overtollige deeg te verwijderen. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem.
Voeg de kaas en het preimengsel samen en doe dit in de hartige taartschaal. Giet als laatste het eimengsel over de vulling. Verwarm de oven voor op 180 °C, bak de taart vervolgens in 45 minuten af. Serveer warm.