Ratatouille uit de oven

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(4 / 5)

Een uit de oven bereidde ratatouille. Heerlijk als bijgerecht om een maaltijd compleet te maken, maar ook lekker om afgekoeld als salade te eten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 C (stand hetelucht).

  • Stap 2

    Was alle groente, maak de paprika schoon en snijd deze in grove stukken. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 5mm en snijd deze uiteindelijk door de helft. Snijd rondom een stuk schil van de aubergine af en snijd deze in plakjes met een dikte van 5mm. Snijd de plakjes aubergine vervolgens in partjes. Haal het kroontje uit de tomaten en snijd de tomaten vervolgens in grove stukken. Doe alle groente in een groot bakblik.

  • Stap 3

    Haal de blaadjes van de rozemarijn en de tijm af en snijd deze fijn, pak de 3 tenen knoflook en snijd deze ook fijn, verspreid de rozemarijn, tijm en de knoflook over de groente en sprenkel er olijfolie overheen. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Zet het bakblik voor ongeveer 35 minuten in de oven en schep de groente regelmatig om. Warm en koud te serveren.

x

Wachtwoord kwijt