Roergebakken kippendijen in knoflook en peper met prei en omelet. De gefruite knoflook en rode peper geven een zachte smaak aan het geheel. De prei is nog net een beetje knapperig, wat heerlijk is naast de zachtheid van de noedels.
Snijd de kip in platte repen. Bestrooi de plakjes met een beetje kipkruiden, peper en zout. Laat de kruiden even in het vlees trekken.
Was de prei en snijd deze in schuine stukken van ongeveer 2 cm.
Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Was de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in hele dunne reepjes.
Zet een pan met water op. Kook de noedels volgens de bereidingswijzer op de verpakking. Neem ongeveer 50 tot 60 gram ongekookte noedels per persoon als de rijst een bijgerecht is.
Doe in een wok of anti-aanbakpan een eetlepel olie en verwarm deze op een hoge temperatuur. Voeg het vlees in porties toe en bak deze in 2 a 3 min. lichtbruin. Schep het vlees uit de pan en herhaal deze stap. Als al het vlees gebakken is, houdt het dan nog even apart.
Kluts de eieren goed door. Verwarm ondertussen in een koekenpan een beetje olie. Als de olie warm is schenk je de geklutste eieren in de pan. Bak de eieren tot een mooi omelet en haal deze vervolgens uit de pan. Snijd het omelet in stukken en laat even liggen.
Doe opnieuw een eetlepel olie in de pan en verwarm deze op laag vuur en fruit hierin de knoflook en rode peper. Zet na ongeveer 5 minuten het vuur hoog en voeg dan de prei toe aan de knoflook en rode peper. Wok het geheel 3 minuten door regelmatig om te scheppen warm.
Doe nu de kippendijen weer terug in de pan en voeg de oestersaus en bouillon toe aan het mengsel. Laat het geheel nog even goed doorwarmen en voeg de omelet stukjes toe. Schep het geheel regelmatig even om. Serveer met de noedels. Eet smakelijk..