Bij deze heerlijke romige makreelmousse kun je bijna je vingers erbij opeten. De smaak van de gerookte makreel wordt verrijkt met het zoutje van de kappertjes en het zoetje van de gegilde paprika. Het citroensap geeft een fris vleugje aan het geheel en de augurkjes ondersteunen deze combinatie. Een mooie romige makreelmousse die breed inzetbaar is en qua smaak alle ingrediënten laat spreken.
Stap voor stap
-
Ontdoe de makreel van vel en graten. Klik op de externe link voor een goede uitleg hoe je gerookte makreel schoonmaakt in een mum van tijd.
-
Stap 2
Doe de mayonaise, Mascarpone, citroensap en de filet van de gerookte makreel in een grote schaal en roer dit met een lepel goed door elkaar. Dit is de basis van de gerookte makreelmousse.
-
Stap 3
Haal een halve gegrilde paprika uit de pot en snijd deze in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de basis van de makreelmousse.
-
Stap 4
Haal twee augurken uit de pot en snijd deze in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de basis van de makreelmousse.
-
Stap 5
Neem één lepel kappertjes uit het potje en snijd deze in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de basis van de makreelmousse.
-
Stap 6
Neem een goede lepel semi zongedroogde tomaten uit het potje en snijd deze in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de basis van de makreelmousse.
-
Stap 7
Neem de grote schaal voeg hier de peper en het zout aan toe en meng alles heel goed door elkaar. Proef met een schoon theelepeltje of dit voldoet aan jouw smaak. Breng het eventueel verder op smaak met peper en zout.
Tips en variaties
-
Een bosuitje en cherrytomaatjes zijn een mooie aanvulling op de mousse en ziet er leuk uit.
-
Wil je iets meer pit dan kun er nog een paar druppeltjes tabasco, cayennepeper of chili aan toevoegen.
-
Andere ideeën zijn altijd welkom en kunnen gedeeld worden met ons via het reactieformulier onderaan deze pagina.