Zeer zachte roomijs caramel voor ijsmachine of zonder ijsmachine.
Breng de melk en room in een pan langzaam aan de kook.
Klop in een schaal de eierdooiers en de suiker tot een gladde massa en schenk onder voortdurend kloppen de warme melk met room bij het eimengsel.
Doe vervolgens dit mengsel weer terug in de pan en laat onder voortdurend roeren op laag vuur indikken, totdat het mengsel een laagje vormt op de achterzijde van een houten lepel. LET OP! dat het mengsel niet meer aan de kook komt!
Neem de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen tot +/- 7 graden. Schep 100 ml Caramel/saus - basisrecept door de bereiding. Zodra de ijsmachine is voorgekoeld zet dan de draaifunctie aan en giet de massa in de ijsbeker en laat het geheel 30 minuten draaien totdat de juiste structuur is bereikt. Giet vervolgens het roomijs in een ijsbak en bewaar in de vriezer totdat je het gaat gebruiken.
Zonder ijsmachine: Doe de afgekoelde massa in een bak en zet deze afgesloten in de vriezer. Roer elke 15 minuten met een lepel goed door de bak en herhaal dit totdat de gewenste structuur is bereikt. Hoe meer men het ijs roert hoe minder kans er is op ijskristallen.
Serveer het ijs met de heerlijke caramelsaus of overgiet hem met gesmolten chocolade.