Geniet van deze Surinaamse roti. Lekker met kousenband, aardappels, eieren en een rotivel. Je kan de roti vegetarisch maken maar ook afwisselen met de verschillende soorten vlees.
Meng de Massala kerrie, djintan, paprika, knoflook en de twee bouillonblokjes tot een kruidenmix. Snijd de kipfilet in dunne plakken en bak deze in twee eetlepels olie en iets van de kruidenmix lichtbruin. Schep vervolgens de Kipfilet uit de pan en fruit de fijngesneden ui in de resterende olie. (eventueel beetje olie toevoegen) Kook de kousenband even 15 minuten voor en giet ze af.
Doe het water, tomatenpuree en de kruidenmix bij de gefruite uitjes in de de pan. Doe de aardappelen hierbij en laat het geheel met de deksel op de pan 15 min. zachtjes koken.
Voeg vervolgens de kousenband (in stukjes) of sperziebonen en de gebakken kip toe en laat het geheel nog 15 min. met de deksel op de pan zachtjes koken. Voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
Neem de deksel van de pan en leg de eieren erbij en laat het nog even zachtjes door pruttelen. De saus kun je eventueel nog verdunnen met wat water als je hem de dik vindt of zachtjes laten doorkoken als hij te dun is. Serveer dit met de Roti Pannenkoek. Deze kun je kopen of zelf maken zie recept op deze website.
Maak de Roti Kip een dag van te voren. De kruiden komen dan nog meer tot hun recht en de smaak is dan nog intenser.