Runderstoof met bier, vol van smaak. Afgemaakt met gegratineerde rozetjes van aardappelpuree.
In dit recept zijn er twee aardappelpuree varianten waarvan één lactose vrij.
Voeg de tomatenpuree, het bier en de bouillon toe. Breng het aan de kook en laat het vervolgens 2-3 minuten inkoken, waarbij je met een pollepel het aanzetsel van de bodem van de pan los schraapt. Schep het vlees weer in de pan en voeg het bouquet garni toe (de takjes tijm, peterselie en de blaadjes laurier). Breng het aan de kook en op smaak wat wat peper en zout. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt 2 uur. Roer met regelmat even door de pan.
Kook in de tussentijd de aardappels in licht gezouten water in 20 tot 25 minuten gaar en ze giet af. Laat in de pan 2-3 minuten uitdampen. Stamp ze met een aardappelstamper. Stamp geleidelijk de boterblokjes en melk erdoor. Roer de Parmezaan erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat een beetje afkoelen.
Kook in de tussentijd de aardappels in licht gezouten water in 20 tot 25 minuten gaar en ze giet af. Laat in de pan 2-3 minuten uitdampen. Stamp ze met een aardappelstamper. Voeg de olie toe en stamp opnieuw. Maak de puree met een vork luchtig en breng op smaak met zout en peper. Voeg zo nodig nog wat meer olijfolie toe en schep om tot een romige puree. Laat een beetje afkoelen.
Voor een luchtige puree met een fijne structuur, druk de grove puree door een aardappelpers.