Saltimbocca is een heerlijke kalfsschnitzels belegd met rauwe ham en salie. Een mooi vleesgerecht, fijn van smaak, past uitstekend in een Kerstmenu of om iets moois te vieren. Heb je minder tijd en wel zin in een mooi stukje vlees ga dan naar onze Saltimbocca recept.
Bestrooi elke schnitzel met peper. Verdeel de salieblaadjes over het vlees. Leg er een plak prosciutto op.Snijd de schnitzel (met de ham en salie erop) in 3 lange slierten, maar laat aan de bovenzijde een smalle strook intact. Vlecht nu de repen als een vlecht brood en zet de onderzijde vast met een cocktailprikker en bepoeder de schnitzels met bloem.
Giet de marsala in de pan en roer de aanbaksels los. Breng de saus aan de kook en kook de saus 1 minuut door op middelhoge temperatuur, passeer en monteer met boter.
Je kan de Saltimbocca op verschillende manieren maken, gevlochten zoals in dit recept, maar ook plat of opgerold. Om dit recept makkelijk en snel te kunnen uitvoeren is de platte variant het beste om te doen. De smaak komt net zo goed tot zijn recht.