Saltimbocca wordt traditioneel gemaakt van kalfsvlees. Nu hebben wij hem ook met kippendijen gemaakt. Op de kippendij zit nog wat vet dat bij de filet weg gesneden is. Dit vet houdt het opgerolde vlees nog heerlijk mals en sappig. Geniet van onze Saltimbocca Kip.
Leg de kippendij tussen 2 stukken plasticfolie en sla ze voorzichtig plat. Probeer ze in een rechthoek te slaan.
Haal het bovenste velletje folie van de kippendij af, strooi wat zout en peper over de kippendij, leg er twee blaadjes salie en een plak Prosciutto op.
Rol de kippendij zo mooi mogelijk op, begin met oprollen aan de 'lelijke' kant. Maak de rol vast met twee binddraadjes. Mocht je geen binddraad hebben, maak dan gebruik van cocktailprikkers.
Bebloem de Saltimbocca. Leg de Saltimbocca tot gebruik ingepakt in folie weg in de koelkast.
Verhit de boter. Bak de Saltimbocca in 8 tot 10 minuten goudbruin. Leg de Saltimbocca ingepakt in aluminiumfolie nog even weg.
Ris van twee takjes verse tijm de blaadjes en bak deze even in het resterende bakvocht. Blus het af met droge witte wijn of rosé. Laat het geheel even inkoken totdat er een mooie jus ontstaat.