Heerlijke snackballetjes met een Indische twist. Eén portie is goed voor 30 a 40 balletjes.
Meng alle ingrediënten voor de snackballetjes in een ruime kom goed door elkaar.
Neem voor een mooie snackballetjes ongeveer 16 gram gehaktmengsel uit de kom. Vorm er met natte handen mooie balletjes van.
Laat vervolgens de balletjes afgedekt 20 tot 30 minuten in de koelkast even rusten.
Neem een braadpan en verwarm hierin 40 tot 50 gram bak- en braadboter. Als de boter licht begint te kleuren braad dan de balletjes, door deze regelmatig om te keren, goudbruin.
Zet de verwarmingsbron laag en laat de balletjes, met de deksel op de pan, nog +/- 10 minuten zachtjes op staan.
Fruit de fijn gesnipperde ui en de knoflook in wat olie, voeg er de sesamzaadjes aan toe en laat deze even mee bakken.
Voeg de ketjap, bruine basterdsuiker, water en witte wijnazijn toe en laat het geheel even zachtjes pruttelen. Om de saus wat steviger te maken kun je deze met wat Maizena-express binden.
Voeg de balletjes toe aan de ketjapsaus.