Basisrecept sorbetijs voor ijsmachine of zonder ijsmachine, om heerlijk te variëren met de moes van verschillende vruchten.
Breng het suiker en het water in een pan aan de kook totdat de suiker is opgelost. Laat het dan nog een paar minuutjes doorkoken. Meng het suikerwater en de vruchtenmassa en laat het goed afkoelen +/- 7 graden. Laat de ijsmachine alvast 10 minuten voor koelen.
Zodra de ijsmachine is voorgekoeld zet dan de draaifunctie aan en giet de massa in de ijsbeker. Laat het geheel 20 min. draaien, totdat de massa de gewenste structuur heeft bereikt. Giet vervolgens het sorbetijs in een ijsbak en bewaar in de vriezer totdat je het gaat gebruiken.
Doe de afgekoelde vruchtenmassa in een bak en zet deze afgesloten in de vriezer. Roer elke 15 minuten met een lepel goed door de bak en herhaal dit totdat de gewenste structuur is bereikt. Hoe meer men het ijs roert hoe minder kans er is op ijskristallen.