• Portie: 4
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(4.1 / 5)

Souvlaki is een Grieks gemarineerde vleesspies welke wordt gegrild. Voor het vlees kun je een keuze maken voor een malse varkenshaas of kippendijen. Het vlees is te grillen op een barbecue, grillpan of zoals in dit recept in een oven met grill functie.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Marinade

    Snijd de kip in middelgrote stukken en doe ze in een kom.

  • Stap 2

    Maak de 4 teentjes knoflook schoon en pers ze boven de kom met vlees uit. Voeg vervolgens de oregano, paprikapoeder, rozemarijn, gemalen piment, citroensap, olijfolie, peper en zout toe. Roer het geheel goed door een laat het afgedekt in de koeling minimaal 30 minuten marineren. Een beter resultaat bereik je als je het een nachtje laat marineren.

  • Stap 3 - De spies

    Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in middelgrote stukken.

  • Stap 4

    Neem vier vleespennen of grote saté prikkers en rijg de gemarineerde vlees stukken en de paprika om en om aan de spies.

  • Stap 5

    Zet de oven aan op de grillstand. Plaats het rooster hoog in de oven en doe de bakplaat twee lagen eronder. Giet vervolgens wat water op de bakplaat dit voorkomt dat de druipende vleessappen gaan verbranden.

  • Stap 6

    Leg de spiezen op het rooster en grill het vlees in 15 tot 20 minuten af. Draai elke 5 minuten het vlees op het rooster, zodat alle zijden mooi gaar en krokant worden. Let wel op dat het vlees niet verbrand!

Tips & variaties

  • Serveer de souvlaki met een bol Griekse tomaten rijst (pilav), frisse salade en tzatziki.

x

Wachtwoord kwijt