Deze ovenschotel met spinazie en macaroni is een favoriet van ons. Lekker smeuïg en je hebt er maar weinig werk aan, dus is snel klaar.
Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Zet een hapjespan op het fornuis en verwarm hierin een scheut bakboter. Bak hierin de saucijzen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Doe de spinazie in een kom en ontdooi deze in de magnetron.
Was de tomaten en snijd in dunne plakken. Begin hierbij aan de onderzijde van de tomaat, zo blijft deze mooi in vorm en blijft het vruchtvlees beter in tact.
Zijn de saucijzen gebakken? Snijd deze dan ook in dunne plakjes.
Neem een ovenschaal en doe hierin de helft van de macaroni en verdeel gelijkmatig over de ovenschaal.
Schep vervolgens de helft van de spinazie op de macaroni en verdeel deze laag goed over de schaal.
Strooi ongeveer ¼ van het zakje kaas over de spinazie en dek af met de helft van de plakjes rundersaucijs. Leg nu de helft van de tomatenplakjes over de worst.
Herhaal nu stap 6 tot en met 8. Strooi vervolgens de rest van de kaas over de laatste laag tomatenplakjes.
Zet de schotel in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten. De schotel is klaar wanneer de kaas is gesmolten en licht gebruind is.
Voeg eventueel wat Bruchetta kruiden toe aan de spinazie, zo creëer je een andere variant.