Spinaziestamppot

Spinaziestamppot en Catalaanse worstje met rode ui
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(4 / 5)

Een heerlijke spinaziestamppot met uitgebakken spekreepjes. Extra lekker in combinatie met de de Catalaanse worstjes en jus van rode uien.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Voedingswaarden

Calories
570
Fat
27
Saturated Fat
10
Sugar
5

Stap voor stap

  • Stap 1

    Schil de aardappels en kook deze gedurende 20 minuten gaar.

  • Stap 2

    Snijd ondertussen de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes en ui op middelhoog vuur in 10 minuten rondom goudbruin en gaar.

  • Stap 3

    Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 minuten goudbruin en krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Neem het spek uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de knoflook 30 sec. in het achtergebleven bakvet. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.

  • Stap 4

    Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Giet er een scheutje melk en de vloeibare boter bij. Meng de spinazie en spekjes door de puree en breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 5

    Serveer de stamppot met de worstjes en rode-uienjus.

x

Wachtwoord kwijt