Een lekker kruidig kipgerecht dat goed samen gaat met sperziebonen, broccoli of kousenband. Maak het gerecht compleet met Surinaamse bami, rijst of nasi.
Snijd de schoongemaakte uien in halve ringen. Zet een wokpan of hapjespan op middelhoog vuur en doe hier 2 eetlepels olijfolie in. Fruit vervolgens de ui en de knoflook rustig totdat de uien glazig worden. Was in de tussentijd de kippendijen schoon en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Voeg de blokjes kippendij toe aan de ui en knoflook en laat dit even meebakken en schep het geheel regelmatig even om. Voeg na 5 minuten de trassi, ketjap manis, ketjap asin, sambal brandal, gember, five spice poeder en de laos toe aan het geheel. Schep de massa regelmatig om zodat alles goed mengt met elkaar.
Neem de gepelde tomaten uit het blik en houd het tomatensap apart. Snijd de gepelde tomaten in stukjes van ongeveer 2 cm en voeg ze toe aan kip. Laat het geheel nog even op een laag vuur doorwarmen.
Serveer het heerlijk met rijst, Surinaamse bami of nasi
Tijdens stap 3 kun je groenten aan het geheel toevoegen zoals: geblancheerde sperziebonen of broccoli. Laat het dan even lekker mee stoven. Wil je toch binnen 30 minuten het recept klaar hebben zet dan eerder in het proces een pan met water op en laat de sperziebonen of broccoli daarin warm en gaar worden. Dan kan het geheel aan het eind van het proces bij elkaar worden gevoegd.