Zin in tomaten-room met kip, maar nu eens niet uit een pot. Hier dan onze variant zonder smaakversterkers en in 30 minuten klaar. Je kunt hem zoals in het recept met courgette maken, maar ook aanvullen of vervangen met paprika of sperziebonen. Dit recept is heerlijk met pasta of rijst!
Snijd de ui in kleine stukje. Neem de knoflook en hak deze heel fijn.
Zet een hapjespan op middelhoog vuur en doe hier 2 tot 3 el olie in en fruit de ui samen met de knoflook aan.
Snijd ondertussen de kippendijen in grove blokjes. Voeg deze toe aan de gefruite ui en knoflook. Zet het vuur iets hoger en bak de kippendijen even goed aan.
Was de courgette en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Laat het vervolgens even meebakken met de kip.
Was de cherrytomaten en snijd ze in vieren. Voeg ze samen met de oregano, peterselie, chilipoeder, gerookte en milde paprikapoeder toe aan de kippendijen. Schep het geheel even goed door en voeg dan ook de tomatenpuree toe aan het geheel. Breng het geheel verder op smaak met peper en zout.
Laat het geheel even zachtjes doorwarmen met de deksel op de pan . Schep na +/- 10 minuten de creme fraîche goed door het geheel en serveer het samen met pasta of rijst.
De courgette is te vervangen of aan te vullen met sperziebonen of paprika's.
Kook de pasta of rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Wil je de tomaten-room pikant? Verhoog dan de chilipoeder!