Spinazie en tomaat altijd een fijne combinatie zo ook in deze tomatenrisotto. Met de chorizo, Parmezaanse kaas en onze geroosterde cherrytomaat een ware smaak explosie en feest op het bord.
Snijd de chorizo in grove stukken en snipper de ui en de knoflook.
Doe de chorizo samen met de ui en de knoflook in een droge pan, de chorizo geeft voldoende vet vrij. Bak het geheel aan tot de ui glazig wordt. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de gehalveerde cherrytomaatjes toe, bak dit twee minuten met het mengsel mee.
Bak de rijst al roerend mee totdat de korrels glazig zijn. Doe dan de tomatenblokjes en een lepel bouillon bij de rijst in de pan. Voeg pas weer een nieuwe lepel bouillon toe als de rijst de bouillon volledig heeft opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is of de rijst helemaal gaar is. Let op! Je hebt vaak niet alle bouillon nodig, controleer regelmatig of de rijst gaar is. Is de rijst gaar dan hoeft je geen bouillon meer toe te voegen.
Als de rijst gaar is roer je de mascarpone, verse basilicum en de spinazie door de risotto. Verwarm het geheel nog even langzaam op tot de mascarpone gesmolten is.
Serveer de risotto met geraspte Parmezaanse kaas.
De geroosterde tomaatjes kunnen al vooraf gemaakt worden. Ga voor het recept naar Geroosterde-cherrytomaatjes op onze website.