Tomatensoep

Tomatensoep
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(5 / 5)

Deze tomatensoep is simpel te bereiden en vol van smaak. De soep is ook te gebruiken als basissoep voor tomaat mascarpone soep of een heerlijke minestronesoep. De soep kan perfect worden geserveerd als voorgerecht bij een diner, maar is ook prima te nuttigen tijdens de lunch.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Haal de schil van de knoflook en sjalot. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Neem een ruime pan en verwarm hierin een laagje olie. Fruit de sjalot en knoflook totdat deze gaar is.

  • Stap 2

    Voeg na twee minuten het blikje tomatenpuree toe aan de knoflook en sjalot en gaar deze even mee.

  • Stap 3

    Maak de verse kruiden schoon. Verwijder de dikke takjes van de basilicum en snijd deze fijn. Rits de blaadjes van de rozemarijn en oregano en snijd deze ook fijn. Houdt de gesneden basilicum en oregano even apart en voeg de rozemarijn vast toe aan de pan. Fruit deze ongeveer 1 minuut mee in de pan.

  • Stap 4

    Voeg de tomatenblokjes of polpa toe en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan.

  • Stap 5

    Voeg na ongeveer 2 minuten de rest van de verse kruiden en het water toe aan de pan. Roer het geheel goed door. Breng de soep aan de kook en laat deze vervolgens op middelhoog vuur rustig voor 20 minuten pruttelen.

  • Stap 6

    Pureer de soep vervolgens met een staafmixer of in een blender. Maak je gebruik van een blender? Doe de soep daarna dan terug in de pan.

  • Stap 7

    Serveer de soep in soepkommen.

Tips en variaties

  • Decoreer de soep eventueel met een klein blaadje basilicum.

x

Wachtwoord kwijt