Toscaanse spinazie met champignons

Toscaanse spinazie met champignons
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(5 / 5)

Deze smaakvolle Toscaanse spinazie met champignons is weer één van die recepten die met verschillende bijproducten gegeten kan worden. Denk aan verse pasta’s of rijst, maar ook met een mooi stuk brood staat deze vegetarische variant garant voor een smaakvolle maattijd. Ook past dit recept goed in een buffet en is zelfs lekker als basis voor een pastasalade. Dit recept is in 30 minuten te maken, dus ook voor de snelle hap zeer geschikt.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1 - voorbereiding

    Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes. Pel de knoflook en snipper deze fijn. Maak de champignons schoon en halveer ze. Was de puntpaprika's en snijd deze in blokjes van ongeveer 2cm. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

  • Stap 2

    Zet een hapjespan op het vuur en verwarm hierin de boter op middelmatig vuur. Fruit hierin de ui en knoflook in ongeveer 2 minuten. (Bij pasta of rijst nu een ook een pan met water aan de kook brengen. Lees de beschrijving op de verpakking!)

  • Stap 3

    Voeg de zongedroogde tomaten, de Italiaanse kruiden en de tomatenpuree toe en laat dit even 2 minuten zachtjes met de ui en de knoflook meegaren.

  • Stap 4

    Voeg de champignons en de paprika toe en bak deze circa 2 minuten mee door regelmatig om te scheppen.

  • Stap 5

    Blus het geheel af met de wijn en verkruimel het halve groentebouillonblokje boven de pan. Laat het geheel even 1 minuut garen.

  • Stap 6

    Voeg de kookroom toe en breng verder op smaak met wat peper en zout.

  • Stap 7

    Voeg nu de spinazie in delen toe en schep deze regelmatig even om totdat alle spinazie is geslonken. Voeg de parmezaan erbij en roer deze goed door de saus. Verwarm de saus even goed door voordat hij geserveerd wordt.

Tips en variaties

  • Goed te combineren met bijvoorbeeld rijst of (verse) pasta.

  • Lekker als basis voor een zomerse pastasalade.

x

Wachtwoord kwijt